preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pavao Belas

 
Naziv aktivnosti Nositelji Cilj aktivnosti

MALI RECITATORI

razredna nastava

Romana Kalamir i učenici 2. A razreda

Interpretacija i dramatizacija književnih djela primjerena učeničkoj dobi. Poticanje samostalnog sudjelovanja u stvaranju novih predložaka koje će u suradnji s učiteljicom dramatizirati i pripremati za izvođenje na pozornici. Razvijanje  scenske aktivnosti, kreativnosti i mašte, usvajanje novog vokabulara, razvijanje vještine lijepog i izražajnog govorenja, vještine javnog izražavanja, osjećaja za glumu i scenskog pokreta.

SEKCIJA ZA IZRADU UKRASA I NAKITA

razredna nastava

Gabrijela Kleščić, Lucija Matoc  i učenici 3. A i 3. C razreda Razvijanje i njegovanje likovno-umjetničkih vještina.

DRAMSKO - LUTKARSKA GRUPA

razredna nastava

Jasna Stiperski, Marija Pavelić i učenici 1. A i 1. C razreda Učenje oblika scenske interpretacije teksta i poticanje kreativnosti literarnim i likovnim izričajem

MALI RECITATORI

razredna nastava

Vlatka Bošnjaković i  učenici  2. B razreda Razvijanje kreativnog izražavanja i mišljenja u različitim područjima izražavanja (ples, ritam, literarno izražavanje, likovno izražavanje).

DRAMSKO-RECITATORSKA

(Engleski jezik)

Maja Pivalica i učenici 3. razreda Razvijanje kreativnog izražavanja i mišljenja u različitim područjima izražavanja (ples, ritam, literarno izražavanje, likovno izražavanje).

READING CIRCLES

predmetna nastava

Elena Žugec i učenici 6. - 8. razreda  Razvoj sve četiri jezične vještine - čitanje, pisanje, slušanje i govorenje. Reading Circles  dodatno motivira učenike da steknu naviku čitanja ali i samostalnog rada. To će se postići kroz korištenje materijala (pripovijetki i kratkih priča iz serije OUP Bookworms Club-Stories for Reading Circles ) koji je razumljiv i zanimljiv za obradu i kroz stvaranje okvira u kojem je prirodna komunikacija i rasprava na engleskom jeziku nešto realno i ostvarivo. Učenicima se unutar “kruga” dodjeljuju uloge, ali učitelj ne sudjeluje u raspravi, prvenstveno je promatrač, upravo zatoučenici razvijaju svoju samostalnost.
PJEVAČKI ZBOR
Saša Štimac i
učenici 4. i 5. razreda
Razvijanje glazbene kulture kod učenika, njegovanje sposobnosti izvođenja vokalnih izvedbi i izražajno pjevanje.

 NOVINARSKA GRUPA

predmetna nastava

Ivanka Tomić, novinarska skupina učenika 6. i 8. razreda
Razvijanje vještine i sposobnosti pismenog izražavanja i poznavanje pravopisa, praćenje zbivanja u školi i školskoj sredini, izdavanje školskog lista, rad u foto-kino-video klubu
te razvijanje sposobnosti novinarskog izraza.

DRAMSKO SCENSKA SKUPINA

predmetna nastava

Željka Trajbar Cigić, dramsko-scenska skupina učenika od 5. do 8. razreda Razvijati sposobnosti usmenog izričaja , poticati interes za pisanu riječ, osobito poeziju; upoznavanje hrv. pjesništva za djecu i razvijanje samopouzdanja za ovladavanje prostorom te javnim nastupom.

 

predmetna nastava

Lea Jambrek Topić i učenici   razreda

 

ZADRUGA "PUŽEK BRDOVEČKI"

predmetna nastava

Darko Škoda i Marta Goričan i učenici od 5. do 8. razreda Stjecanje radno-tehničkog, ekološkog, gospodarskog, društvenog odgoja i obrazovanja uz razvoj vlastitih sposobnosti i korisno provođenje slobodnog vremena. Razumijevanje i očuvanje kulturne baštine našega kraja. Aktivnim stvaralačkim radom poticati i osposobljavati učenike za racionalno korištenje slobodnog vremena. 

MLADI MATEMATIČARI

predmetna nastava

Goranka Dorotić,
skupina učenika mladih matematičara
Usvojiti matematička znanja nužna za bolje razumijevanje prirodnih zakonitosti,te razvijati sposobnost primjene metoda matematičkog mišljenja u životu suvremenog čovjeka.

MATEMATIKA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

predmetna nastava

Ivana Dragojević i učenici od 5. do 8. razreda Popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture te omogućiti učenicima da na temelju usvojenih znanja i sposobnosti rješavaju netipične zadatke.

ŠKOLSKA LIGA

predmetna nastava

Ninoslav Čop i učenici od 5. do 8. razreda Razvijanje ljubavi prema sportu, stvaranje navika svakodnevnog vježbanja, razvoj i usavršavanje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

PLANET ZEMLJA 

predmetna nastava

Kristijan Žeželj i skupina učenika od 5. do 8. razreda Razvijanje prostornog mišljenja, razumijevanje interakcije prirodne osnove i ljudi, jačanje ekološke svijesti.

FILMSKA SKUPINA

predmetna nastava

Josip Kišić i učenici od 5. - 8. razreda Razvijanje i njegovanje ljubavi prema filmskoj umjetnosti, kreiranje i realizacija filmskog projekta (snimanje, obrada i montaža) te prezentacija uratka i objavljivanje.

MLADI KNJIŽNIČARI

školska knjižnica

Višnja Vujić i učenici od 5. do 8. razreda
Uređivanje školske knjižnice i promoviranje iste kao multimedijalnog centra škole; promocija novih naslova; obilježavanje važnih datuma; pomoć učenicima nižih razreda; upućivanje učenika za lakše pretraživanje potrebne građe;
posudba i zaduživanja knjiga.

INFORMATIČKO - ROBOTIČKE RADIONICE

predmetna  i razredna nastava

Dalia Kager i učenici od 1. - 8. razreda

Približiti učenicima programiranje na zabavan način te njegovati vještinu rješavanja problema, logičkog mišljenja te kreativnosti.

Radionice se održavaju jednom mjesečno u dogovorenom terminu (popis za prijavu bit će izvješen na vratima informatičke učionice).

MLADI TEHNIČARI

predmetna nastava

Terezija Šestak i učenici od 5. do 7. razreda Naučiti tehničko crtanje, naučiti ocrtavati na materijalu, znati izraditi tehničku tvorevinu.

EKOLOŠKA GRUPA

predmetna nastava

Marta Goričan i učenici 7. i 8. razreda Zajedno s učenicima osvještavati potrebu zaštite okoliša uz razne eko-akcije i posjete različitim znanstvenim ustanovama.

 Raspored sati za razrede


Informacije

Otvoreni sat

DOP i DOD


Raspored zvonjenja

Prijepodne:
1. sat: 08:00 - 08:45
2. sat: 08:50 - 09:35
3. sat: 09:45 - 10:30
4. sat: 10:40 - 11:25
5. sat: 11:30 - 12:15
6. sat: 12:20 - 13:05
7. sat: 13:10 - 13:55

Poslijepodne:
0. sat: 13:10- 13:55

1. sat: 14:00 - 14:45
2. sat: 14:55 - 15:40
3. sat: 15:50 - 16:35
4. sat: 16:40 - 17:25

5. sat: 17:30 - 18:15
6. sat: 18:20 - 19:05


U ovu školu ide Dabar!

e-Twinning

Code Week


Korisni linkovi:

CMS za škole logo
Osnovna škola Pavao Belas / Brdovec, Ilije Gregorića 28, HR-10291 10291 Prigorje Brdovečko / os-pavao-belas.skole.hr / ured@os-pavao-belas.skole.hr
preskoči na navigaciju