preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pavao Belas

 > e-Twinning

Safer Internet Day 2022

Autor: Sara Grebenar, 18. 5. 2022. 10:32

U proteklih godinu dana svi smo zajednički, primorani pandemijom, napravili veliki digitalni skok. Digitalna sredstva komunikacije pokazala su se izuzetno važnima kako bismo nastavili funkcionirati suočeni s globalnom zdravstvenom krizom. Međutim, veća upotreba Interneta znači i veću izloženost mrežnim rizicima, posebno za najmlađe među nama. Zabrinutost u svezi s cyber kriminalom, privatnošću, dezinformacijama i lažnim vijestima, govorom mržnje, cyberbullyingom, izloženošću štetnom sadržaju i grabežljivim ponašanjem porasla je od pojave koronavirusne krize. Kao korisnici Interneta, svi smo suočeni s istom dilemom: kako maksimalno iskoristiti mogućnosti koje nam donosi digitalno okruženje, istodobno ublažavajući bilo koju potencijalnu negativnu nuspojavu koju bi to moglo rezultirati? Odgovor na to pitanje dali smo radom na aktivnostima u ovom projektu kojim i ove godine želimo podići svijest o sigurnom korištenju Interneta.

 [više]

eTwinning projekt: Reading Connects (Čitanje nas spaja)

Autor: Sara Grebenar, 17. 5. 2022. 09:31

Ovih dana izvannastavna eTwinning grupa pod mentorstvom prof. Ivane Lovrić privodi kraju još jedan međunarodni projekt. Projekt je imao za cilj potaknuti učenike na čitanje i pisanje te na korištenje školske knjižnice kao mjesta za komunikaciju.

U projektu su sudjelovali partneri iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Francuske, Turske, Poljske, Rumunjske i Gruzije. Našu školu su predstavljali učenici šestog razreda.

 [više]

Paleografski ambasadori – Međunarodni dan materinskoga jezika 2022.

Autor: Ivanka Tomić, 2. 5. 2022. 10:26

Učenici naše škole sudjelovali su ove godine po četvrti put u eTwinning projektu u kojem su učili od istaknutih stručnjaka, znanstvenika i profesora te su istraživali povijest hrvatskoga, bosanskoga, srpskoga i makedonskoga jezika.

 [više]

eTwinning project – The Storyteller B@g

Autor: Sara Grebenar, 28. 4. 2022. 11:43

Učenici sedmih i šestih razreda sudjelovali su u projektu The Storyteller B@g pod mentorstvom profesorica Ivanke Tomić i Ivane Lovrić. Projekt su osmislile partnerice iz Portugala, a sudjelovali su još i partneri iz Španjolske, Turske, Gruzije, Poljske i Rumunjske. Sve naše brojne aktivnosti možete vidjeti na linku: STORYTELLER B@G WAKELET

NAŠE ŠKOLE NA KARTI

 [više]

Breaking News – My Favourite Book

Autor: Ivanka Tomić, 25. 4. 2022. 10:05

Učenici naše škole sudjelovali su u e-Twinning projektu Breaking News – My Favourite Book. Cilj je projekta bio popularizacija čitanja i razvoj medijske pismenosti učenika. Učenici su odabrali svoju najdražu pročitanu knjigu te su je prepričali u formi vijesti, a  zatim je partnerska škola snimala videovijesti u trajanju do 5 minuta. Moji su učenici snimali videovijesti na temu "Smogovaca" jer je partnerska škola za nas odabrala tu knjigu. Učenici su samostalno snimali vijesti te su ih montirali i dodali su pozadinu na snimku. Učitelji partnerskih škola organizirali su natječaj za odabir najbolje videovijesti u svojoj zemlji. Projekt je trajao dvije školske godine jer učenici partnerskih škola zbog nepovoljne epidemiološke situacije nisu uspjeli u prošloj školskoj godini snimiti videovijesti. U projektu su sudjelovali partneri iz Hrvatske, Turske, BiH, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

 [više]

Turistički vodić - Journey to Culture

Autor: Ivana Lovrić, 15. 3. 2022. 19:48

Turistički vodič koji su izradili učenici šestog razreda u sklopu eTwinning projekta „Journey to Cultures“. Naši učenici su istraživali atrakcije koje su im zadali francuski partneri, a potom u alatu Thinglink izradili svoju stranicu

TOURIST GUIDE BOOK

 [više]

Akrostih - Journey to Cultures

Autor: Ivana Lovrić, 9. 2. 2022. 11:47

U sklopu projekta „Journey to Cultures“ učenice šestog razreda su surađivale na pjesmi posvećenoj miru.

AKROSTIH PJESMA

 [više]

The intelligent digital student

Autor: Sara Grebenar, 12. 1. 2022. 11:13

Mediji i računalna tehnologija su postali sastavni dio života djece u 21. stoljeću. U posljednje dvije godine računala su ušla u domove skoro svakog učenika u Hrvatskoj zbog epidemije COVID-a 19.

Kao novo sredstvo za učenje, računalo se iskoristilo da pruži učenicima vrijedne informacije potrebne za njihov rad u vrijeme nastave na daljinu. Učenici 5. i 7. razreda su sudjelovali u međunarodnom projektu "The intelligent digital student" u kojem su preko slika, video i audiozapisa prikazivali gradivo koje obrađuju na nastavi hrvatskoga jezika.

 [više]

EU-PIXEL ART Code Week 2

Autor: Sara Grebenar, 12. 1. 2022. 09:35

Kodiranje i programiranje važne su kompetencije koje će otvoriti nove mogućnosti našim učenicima. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni. Osnovna digitalna pismenost svake osobe u digitalnom dobu treba uključivati razumijevanje programiranja i razvoj ključnih kompetencija povezanih s računalnim razmišljanjem, kao što su rješavanje problema, suradnja i analitičke vještine. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Ove se godine CodeWeek održavao od 9. do 24. listopada 2021. Europskom tjednu programiranja pridružili su se i učenici 5. b i 5. c razreda OŠ Pavla Belasa.   Prijavili su svoje aktivnosti na stranicu CodeWeek te se pridružili i eTwinnning projektu EU CODE WEEK – PIXELART 2. Cilj projekta je potaknuti učenike na jednostavan pristup kodiranju pomoću PixelArt tehnike.  U tehnici Pixelarta učenici su izradili na papiru i pomoću alata PixelArt likove životinja, članova obitelji, zastava, glagoljičnih slova…

Ivanka Tomić, profesorica hrvatskoga jezika

Više pogledajte ovdje

 [više]

A la rencontre d'autrui

Autor: Sara Grebenar, 21. 12. 2021. 12:22

Ove smo se školske godine prvi puta ukjlučili u Etwinning projekt "A la rencontre d'autrui" na francuskom jeziku. Projekt će se provoditi tijekom cijele nastavne godine, a s nama surađuju učenici iz Italije, Španjolske, Grčke i Tunisa.
U projektu sudjeluju učenici 2. razreda koji ne pohađaju nastavu vjeronauka: Petra, Ivor, Dorian, Jakov, Leon i Lukas.
 
Voditeljica: Višnja Martinjak, prof. francuskog jezika i književnosti i dipl. knjižničar

 [više]

We celebrate European Day of Languages

Autor: Sara Grebenar, 28. 8. 2021. 11:09

Naša je škola u suradnji s OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića pokrenula projekt We celebrate European Day of Languages kojim će se obilježiti Europski dan jezika kako bi se učenici upoznali s bogatstvom jezika u svijetu i podigli svijest o važnosti učenja stranih jezika.

 [više]

„eTwinning – kako i zašto“ – edukacija učitelja zaprešićkoga kraja

Autor: Sara Grebenar, 26. 8. 2021. 09:33

Naše su učiteljice 24. i 25. kolovoza sudjelovale na edukaciji "eTwinning - kako i zašto?" u organizaciji Srednje škole Ban Josip Jelačić, Udruge za cjeloživotno obrazovanje Panta rei i Grada Zaprešića. Učitelji su na predavanju mogli sve o zajedničkom projektu na lokalnoj razini, suradnji osnovnih škola i srednje škole, umrežavanju profesora na nacionalnoj i europskoj razini te o evaluaciji i diseminaciji projekta.

 [više]

Paleografski ambasadori - Međunarodni dan materinskoga jezika 2021.

Autor: Sara Grebenar, 25. 6. 2021. 12:32

Jezik gradi mostove među ljudima, a jezična je  raznolikost snažan alat za poticanje većeg međukulturnog razumijevanja. Učenici OŠ Pavla Belasa sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu "Paleografski ambasadori - Međunarodni dan materinskoga jezika 2021. Ideja je projekta  da učenici pripadnici različitih kultura zajedno obilježe Međunarodni dan materinskoga jezika 2021. na zabavan, poučan i inovativan način. Tema projekta  usko je povezana s temom UNESCO-a Međunarodni dan materinskoga jezika 2021. -  „Poticanje višejezičnosti za uključivanje u obrazovanje i društvo “.

 [više]

Good Act Epidemic

Autor: Sara Grebenar, 2. 6. 2021. 09:42

Učenici 6. A , 6. B i 8. B razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Good Act Epidemic. Projekt je počeo u listopadu, a završio je u svibnju. Prva je aktivnost bila učiniti dobro djelo prema planetu Zemlji, a učenici su čistili okoliš škole, reciklirali, posadili su stablo kaki jabuke u školskom dvorištu. Cilj je bio da učenici kroz iskustveni, timski i suradnički rad usvoje navike dobrog ponašanja prema okolišu.

 [više]

A European Cookbook

Autor: Sara Grebenar, 2. 6. 2021. 09:36

Učenici 6. A naše škole sudjelovali su u eTwinning projektu A European Cookbook. Projekt je započeo u veljači, a završio je u svibnju. Na početku su projekta učenici zajednički stvorili upitnik o prehrambenim navikama u svojoj zemlji. U projektu je uz našu školu sudjelovao i 31 učitelj i 138 učenika iz Cipra, Portugala, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Češke, Belgije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, BiH, Norveške, Gruzije, Ukrajine, Poljske, Tunisa, Moldavije, Švedske, Rumunjske, Armenije, Turske i Litve.

 [više]

Talk about your country in 1 minute

Autor: Sara Grebenar, 1. 6. 2021. 10:45

Učenici sedmih i osmih razreda sudjelovali su u projektu: Talk about your country in 1 minute u koji  je bilo uključeno šest država.

 [više]

Eye to Eye with Endangered Species

Autor: Sara Grebenar, 31. 5. 2021. 15:19

Učenici šestih razreda sudjelovali su u projektu Eye to Eye with Endangered Species. Projekt je trajao od rujna do svibnja, i uklopio se u kurikulum engleskog jezika za šesti razred. Cilj projekta je bio razmijeniti znanje o ugroženim životinjskim vrstama i potaknuti učenike na očuvanje okoliša te empatiju prema zaštićenim životinjskim vrstama. Uz to, potaknuti upotrebu engleskog jezika i upotrebu novih web alata.

 [više]

Multilingual book

Autor: Sara Grebenar, 31. 5. 2021. 14:09

Učenici šestih razreda naše škole sudjeluju u eTwinning projektu The Multilingual book. Projekt je započeo u rujnu, a završava u lipnju. Radi se o izuzetno zahtjevnom i slojevitom projektu kojeg su pokrenuli predstavnici Turske i Portugala. Uz njih sudjeluju i učitelji i učenici iz Španjolske, Rumunjske, Gruzije, Poljske, Irske i naravno Hrvatske. 

Više o projektu istražite ovdje

 [više]

eTwinning projekti povodom Europskog dana jezika

Autor: Sara Grebenar, 13. 10. 2020. 17:54

Učenici 5.a i 6.b razreda nastavu engleskog jezika u ovoj školskoj godini započeli su obilježavanjem  Europskoga dan jezika i  sudjelovanjem u dva međunarodna  eTwinning projekta: „European Day of Languages 2020“ i „Celebrating languages EDL 2020“.

 [više]

Europski dan jezika obilježen sudjelovanjem u eTwinning projektima „"Let's celebrate the European Day of Languages together" i "Our European Day of languages Book"

Autor: Sara Grebenar, 11. 10. 2020. 10:52

Učenici šestih i osmih razreda naše škole zajedno sa svojim vršnjacima iz Europe obilježili su 26. rujna 2020. godine, odnosno Europski dan jezika sudjelujući u dva eTwinning projekta. Zajedno su sa svojim europskim vršnjacima slavili jezičnu raznolikost kontinenta s više od 200 jezika i dijalekata, 24 službena jezika EU i tri pisma. 

 [više]

 
Raspored sati za razrede


Informacije

Otvoreni sat

DOP i DOD


Raspored zvonjenja

Prijepodne:
1. sat: 08:00 - 08:45
2. sat: 08:50 - 09:35
3. sat: 09:45 - 10:30
4. sat: 10:40 - 11:25
5. sat: 11:30 - 12:15
6. sat: 12:20 - 13:05
7. sat: 13:10 - 13:55

Poslijepodne:
0. sat: 13:10- 13:55

1. sat: 14:00 - 14:45
2. sat: 14:55 - 15:40
3. sat: 15:50 - 16:35
4. sat: 16:40 - 17:25

5. sat: 17:30 - 18:15
6. sat: 18:20 - 19:05


U ovu školu ide Dabar!

e-Twinning

Code Week


Korisni linkovi:

CMS za škole logo
Osnovna škola Pavao Belas / Brdovec, Ilije Gregorića 28, HR-10291 10291 Prigorje Brdovečko / os-pavao-belas.skole.hr / ured@os-pavao-belas.skole.hr
preskoči na navigaciju