preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pavao Belas

 > Naslovnica
Vijesti

Pismo roditeljima

Autor: Tomislav Cerinski, 2. 9. 2020.

Poštovani roditelji!

Polazak u školu ove nastavne godine obilježava obilje novosti, informacija i mogućih dezinformacija. Uglavnom, ono što čitate u medijima treba svesti na organizaciju rada svake pojedine, pa tako i naše, škole.

Naravno, dolazi do nekoliko bitnih promjena:

- rad u dvije smjene, poštivanje uputa epidemiologa, novopostavljene norme Kućnog reda Škole itd.

Krenimo redom:

1. počinjemo s neparnom smjenom!

2. ulazak u školu je podijeljen u šest smjena:

- 1.a i 2.c od 8,00

- 3., 4., 7. i 8. razredi od 8,00 ili 14,00 (ovisno o smjeni)

- 5. i 6. razredi od 8,45 ili 14,45 (ovisno o smjeni i rasporedu – jedan dan u tjednu od 8,00/14,00)

- 1.b, 2.a i 2.b - razredi u produženom boravku počinju s nastavom od 7,30.

Plan ulaska u školu objavljen je na stranici i detaljnu uputu će vam dati razrednici. Uglavnom, u smjene smo raspoređeni kako se učenici ne bi miješali izvan svojih skupina. U školu se ulazi na sljedeći način: skupina učenika u školu ulazi kroz „zonu preobuvanja“ (prostor od desetak kvadrata odmah nakon ulaza). Obvezni su imati vrećicu s preobućom i DRUGU vrećicu u koju će odložiti obuću u kojoj je dijete došlo (dvije ČVRŠĆE plastične vrećice). Na ulazima će dežurati učitelj koji izvodi prvi nastavni sat u tom razrednom odjelu. Ukoliko učenik/ca nema (zaboravi) preobuću, dobit će zamjensku i učiteljica ili razrednik/ca će nazvati roditelja da ga podsjeti da vodi o tome računa. Nakon preobuvanja prolaze kroz posudu sa sredstvom za dezinfekciju obuće i dezinficiraju ruke. Prije sjedanja na svoje mjesto u učionici peru ruke običnom vodom i sapunom. Ruke peru prije svakog izlaska: odlazak na WC ili po završetku nastave. Za sada ćemo jakne nositi u učionicu, a u skorije vrijeme ćemo iznaći način da jakne ostanu na hodniku. GARDEROBA SE NE KORISTI.

Mjerenje temperature: učenici RN imaju bilježnicu (informativku) u kojoj je svakog jutra upisana izmjerena vrijedost temperature i pokazuju je učitaljici (u suprotnom se dijete stavlja u izolaciju i zove se roditelj da dođe po dijete). Učenici predmetne nastave sami mjere svakog jutra temperaturu. Učenicima se u školi mjeri temperatura beskontaktnim toplomjerom TEK ukoliko se posumnja da bi mogla biti povišena (sjajne oči, rumenilo obraza ili blijedo lice, povraćanje ili proljev itd.) Djelatnici ne dodiruju dijete i ne određuju razinu temperature dodirom čela, podlaktice ili vrata djeteta. Ukoliko uz te simptome učenik ima povišenu temperaturu stavlja ga se u izolacionu prostoriju i pozivaju se roditelji. Učenik ostaje u toj prostoriji do dolaska roditelja. Ostali učenici nastavljaju rad prema rasporedu. Ukoliko se pokaže da je dijete COVID-19 pozitivno, sa školom u kontakt stupa epidemiolog koji daje daljnje upute (koje nećemo sada prejuducirati).

Obveze roditelja u slučaju poziva iz škole: pozvani roditelj odmah organizira preuzimanje djeteta (isključivo član uže obitelji) ili prekida sve aktivnosti i sam dolazi po dijete. Ne odvodi dijete liječniku, već kući i zove obiteljskog liječnika i postupa prema protokolu koji je zadan za slučaj pojave simptoma.

3. Korištenje WC-a u školi: učenici izlaze iz učionice na WC isključivo uz dozvolu učitelja i to naizmjenično, jedan po jedan. Na hodniku učenika dočekuju spremačice i upućuju ga na slobodan WC. Ukoliko su WC-i zauzeti, učenik na distanci čeka da se WC oslobodi i dezinficira. Učenik pere ruke i odlazi u učionicu, a spremačica dezinficira WC i kvaku na vratima učionice.

4. Dezinfekcija prostora: prozori u učionicama će biti što dulje otovoreni, a obavezno tijekom odmora. Nakon završetka nastave spremačice otvaraju sve prozore, dezinficraju svako radno mjesto, stolce i kvake. Prostor „zone ulaska“ se čisti i dezinficira nakon svake skupine učenika.

5. Prehrana je organizirana za produženi boravak od ponedjeljka, a od srijede za sve učenike i provodi se na sljedeći način: objedi su složeni komadno, učenici prije jela peru ruke vodom i sapunom, jedu u učionicama i sami čiste površinu svog radnog mjesta. Kolica se dezinficiraju nakon svakog prijevoza hrane. Za produženi boravak je još otvorena mogućnost objedovanja u blagovaonici – za sada u učionicama.

6. Raspored rada: obavijesti o rasporedu sati ćete dobiti na mail u petak ili tijekom vikenda. Učenici borave u jednoj učionici tijekom cijelog nastavog dana, a učitelji mijenjaju učionice i nakon svake skupine peru ruke. Satovi su spojeni u blok satove (dvosate) kad god je to moguće – trosat nismo koristili zbog zamora djeteta i otežanog praćenja nastave. Ukoliko će za to postojati potreba, nastava iz pojedinog nastavnog predmeta može se odvijati on-line uz najavu vremenskog razdoblja predviđenog za pojedini razredni odjel. Za te sate će učenicima biti umanjen raspored rada u školi. Tjelesna i zdravstvena kultura će se odvijati na otvorenom prostoru kad god za to budu zadovoljavajuće vremenske prilike, no na način da se skupine učenika ne miješaju. Po povratku u učionicu ponavlja se protokol ulaska u školu. Na TZK neće biti ekipnih sportova ni aktivnosti koje iziskuju tjelesni kontakt. Kad to nije moguće, nastava TZK će biti organizirana u predvorju (dvorana je zauzeta održavanjem nastave).

7. Maske: iz medija vam je poznato kako učenici od 1. do 4. razreda ne nose maske. Učenici od 5. do 8. razreda nose maske u slučaju da u učionici nije zadovoljen minimalni razmak od 1,5 m. Koji razredni odjeli trebaju imati maske na nastavi saznat ćete prvog dana nastave. Zbog toga je nužno da svi učenici predmetne nastave prvog dana sa sobom imaju maske (platnene ili medicinske). Preporuka je da maske budu platnene (perive su i lakše za održvanje, a mogu se i personalizirati). Zagrebačka županija će učenicima donirati najmanje po dvije platnene maske koje će učenicima biti podijeljene prvog dana nastave. Te maske (kao i sve druge platnene maske) prije upotrebe treba prokuhati. Svakako je preporuka da ih označite nekim ušivkom (personalizirate) i upozorite djecu koja je strana unutarnja, a koja vanjska. Učitelji nose maske u učionicama ukoliko nije zadovoljen uvjet razmaka među učenicima. Učitelj može nositi vizir ili podbradni vizir. Obveza nošenja/nenošenja maski je propisana.

 

Nadam se kako sam dotaknuo svaku osjetljivu temu i odgovorio na svako moguće pitanje (što je nemoguće, ali...).

 

U NADI BRZOG „RELAKSIRANJA“ MJERA I VRAĆANJU NA „STARO“ NORMALNO,

SRETAN NAM POČETAK OVE NASTAVNE GODINE!!!

 

Za sva pitanja stojim na raspolaganju (099 393 1100).

 

Andrej Peklić, ravnatelj
 

 

Školski list

OTVORENI SAT

INFORMACIJE

OTVORENI SAT

PDF dokument

OTVORENI SAT - GLAZBENO OBRAZOVANJE

DOP i DOD

Raspored zvonjenja:

Prijepodne:
1. sat: 08:00 - 08:40
2. sat: 08:45 - 09:25
3. sat: 09:30 - 10:10
4. sat: 10:15 - 10:55
5. sat: 11:00 - 11:40
6. sat: 11:45 - 12:25
7. sat: 12:30 - 13:10

Poslijepodne:
1. sat: 14:00 - 14:40
2. sat: 14:45 - 15:25
3. sat: 15:30 - 16:10
4. sat: 16:15 - 16:55

5. sat: 17:00 - 17:40
6. sat: 17:45 - 18:25
7. sat: 18:30 - 19:10

 
 
 

 

Anketa
U novoj školskoj godini ću:
Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 8. 2010.

Ukupno: 583952
Ovaj mjesec: 1674
Danas: 20
CMS za škole logo
Osnovna škola Pavao Belas / Brdovec, Ilije Gregorića 28, HR-10291 10291 Prigorje Brdovečko / os-pavao-belas.skole.hr / ured@os-pavao-belas.skole.hr
preskoči na navigaciju