preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pavao Belas

Sigurnost i zaštita na Internetu

Radna bilježnica za djecu s priručnikom za roditelje i učitelje

 

Radna bilježnica “Igraj se i uči: online” može poslužiti kao pomoć pri uvođenju modernih alata i online svijeta u život djece u dobi od 4 do 8 godina. Radna bilježnica djeci donosi 30 stranica zabave i igara, ali ih i potiče da poboljšaju osnovno znanje jezika, matematičkih, društvenih i kulturnih vještina te razumijevanje utjecaja modernih tehnologija na svakodnevni život. Aktivnosti su osmišljene tako da istodobno potiču roditelje i učitelje da s djecom porazgovaraju o mogućim problemima. Uz radnu bilježnicu pripremili smo i list sa sličicama za naljepnice.

 
Uz radnu bilježnicu za roditelje i učitelje pripremljen je priručnik u kojem će pronaći mnoštvo uputa kako razgovarati s djecom o temama poput zaštite privatnosti ili vršnjačkog nasilja uz istovremeno ispunjavanje zadataka iz bilježnice.
 

 


Uspostavljen Centar za sigurniji Internet


Sigurnost djece na internetu ( korisne brošure)


Nacionalni Cert, odjel CARNet-a zaduženog za računalnu sigurnost na Internetu u Republici Hrvatskoj , izdao je brošuru za sigurnije korištenje računala na Internetu i brošuru za sigurnije korištenje najpopularnije društvene mreže Facebook.

Brošura -  Sigurnije na internetu  pomaže prepoznati opasnosti i nudi rješenja za aktivnu zaštitu te se posebno fokusira na izbjegavanje prijevara i zaštitu privatnih i osjetljivih podataka.
Brošura - Zaštite privatnost na Facebooku objašnjava opasnosti prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na Facebook te načine podešavanja profila na način da se sačuva privatnost.

Radoznalci u akciji " Sigurniji internet za djecu i mlade"

 

Udruga "Suradnici u učenju" je uz financijsku potporu Ministarstva uprave pripremila prvu igru u seriji Radoznalci u akciji "Sigurniji internet za djecu i mlade".
 
Tema igre je zaštita osobnih podataka, a obrađena je kroz niz kratkih priča koje djecu stavljaju u problemske situacije kakve susreću na internetu. Djeca igru mogu rješavati samostalno jer je uz svako pitanje pripremljen i savjet koji im objašnjava moguće probleme i posljedice raznih postupaka i oblika ponašanja na internetu.


Portal - Sigurnost i zaštita na Internetu

 

Internet je važno sredstvo komunikacije u osobnom i profesionalnom životu, te u učenju i poučavanju. No, ponekad može doći do njegove zlouporabe te je izuzetno važna briga o sigurnosti, točnosti i zaštiti informacija.

Posjetite portal Sigurnost i zaštita na Internetu i informirajte se o svim aktualnostima vezanim za računalnu tehnologiju i sigurnost.


Pravila ponašanja na Internetu - Internet bonton

 

Internet nije samo mreža računala, nego i velika neformalna zajednica s vlastitim kodeksom ponašanja. Pravila ponašanja na Internetu slična su onima u svakodnevnom životu pa su i na Internetu razni oblici agresivnog i uvredljivog ponašanja te povrede privatnosti neprihvatljivi.


 Više o Internet bontonu:
Internet bonton - pravila lijepog ponašanja na Internetu.


Priručnik za djecu

Priručnik za roditelje


 

Pravila prihvatljivog korištenje interneta

Da bi se djeca što bolje zaštitila u online svijetu i da bismo ih pripremili za rizike na koje mogu naići, treba razgovarati s njima i zajednički osmisliti pravila prihvatljivog korištenja interneta.


Sigurno na Internet

 

 

Na inicijativu Udruge „SB film“ uz potporu Američkog veleposlanstva, a  u suradnji s Policijskom upravom Brodsko-posavskom, Općom bolnicom, Knjižnicom i nekoliko osnovnih škola  pripremljen projekt „Sigurno na Internet“.

Cilj ovog projekta je upozoriti djecu i učenike na opasnosti koje im prijete na društvenim mrežama, te ih uputiti na to, kako oprezno pristupiti internetu, zaštititi se uz poštovanje određenih pravila i izbjeći brojne zamke, kako ne bi postali žrtvom ovako moćnog komunikacijskog sustava.

Tijekom projekta snimljen je 18-minutni dokumentarni film "Sigurno na Internet"  kojeg možete
pogledati online.


 


 

 
Školski list

OTVORENI SAT

INFORMACIJE

OTVORENI SAT

OTVORENI SAT - GLAZBENO OBRAZOVANJE

DOP i DOD

Raspored zvonjenja:

Prijepodne:
1. sat: 08:00 - 08:45
veliki odmor
2. sat: 08:55 - 09:40
veliki odmor
3. sat: 09:50 - 10:35
veliki odmor
4. sat: 10:45 - 11:30
5. sat: 11:35 - 12:20
6. sat: 12:25 - 13:10
7. sat: 13:15 - 14:00

Poslijepodne:
0. sat: 13:15 - 14:00
veliki odmor
1. sat: 14:10 - 14:55
2. sat: 15:00 - 15:45
3. sat: 15:50 - 16:35
4. sat: 16:40 - 17:25

Anketa
Novi početak školske godine dočekala/dočekao sam:
 
Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 8. 2010.

Ukupno: 449659
Ovaj mjesec: 2195
Danas: 57
CMS za škole logo
Osnovna škola Pavao Belas / Brdovec, Ilije Gregorića 28, HR-10291 10291 Prigorje Brdovečko / os-pavao-belas.skole.hr / ured@os-pavao-belas.skole.hr
preskoči na navigaciju