preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pavao Belas

Sigurnost i zaštita na Internetu

Radna bilježnica za djecu s priručnikom za roditelje i učitelje

 

Radna bilježnica “Igraj se i uči: online” može poslužiti kao pomoć pri uvođenju modernih alata i online svijeta u život djece u dobi od 4 do 8 godina. Radna bilježnica djeci donosi 30 stranica zabave i igara, ali ih i potiče da poboljšaju osnovno znanje jezika, matematičkih, društvenih i kulturnih vještina te razumijevanje utjecaja modernih tehnologija na svakodnevni život. Aktivnosti su osmišljene tako da istodobno potiču roditelje i učitelje da s djecom porazgovaraju o mogućim problemima. Uz radnu bilježnicu pripremili smo i list sa sličicama za naljepnice.

 
Uz radnu bilježnicu za roditelje i učitelje pripremljen je priručnik u kojem će pronaći mnoštvo uputa kako razgovarati s djecom o temama poput zaštite privatnosti ili vršnjačkog nasilja uz istovremeno ispunjavanje zadataka iz bilježnice.
 

 


Uspostavljen Centar za sigurniji Internet


Sigurnost djece na internetu ( korisne brošure)


Nacionalni Cert, odjel CARNet-a zaduženog za računalnu sigurnost na Internetu u Republici Hrvatskoj , izdao je brošuru za sigurnije korištenje računala na Internetu i brošuru za sigurnije korištenje najpopularnije društvene mreže Facebook.

Brošura -  Sigurnije na internetu  pomaže prepoznati opasnosti i nudi rješenja za aktivnu zaštitu te se posebno fokusira na izbjegavanje prijevara i zaštitu privatnih i osjetljivih podataka.
Brošura - Zaštite privatnost na Facebooku objašnjava opasnosti prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na Facebook te načine podešavanja profila na način da se sačuva privatnost.

Radoznalci u akciji " Sigurniji internet za djecu i mlade"

 

Udruga "Suradnici u učenju" je uz financijsku potporu Ministarstva uprave pripremila prvu igru u seriji Radoznalci u akciji "Sigurniji internet za djecu i mlade".
 
Tema igre je zaštita osobnih podataka, a obrađena je kroz niz kratkih priča koje djecu stavljaju u problemske situacije kakve susreću na internetu. Djeca igru mogu rješavati samostalno jer je uz svako pitanje pripremljen i savjet koji im objašnjava moguće probleme i posljedice raznih postupaka i oblika ponašanja na internetu.


Portal - Sigurnost i zaštita na Internetu

 

Internet je važno sredstvo komunikacije u osobnom i profesionalnom životu, te u učenju i poučavanju. No, ponekad može doći do njegove zlouporabe te je izuzetno važna briga o sigurnosti, točnosti i zaštiti informacija.

Posjetite portal Sigurnost i zaštita na Internetu i informirajte se o svim aktualnostima vezanim za računalnu tehnologiju i sigurnost.


Pravila ponašanja na Internetu - Internet bonton

 

Internet nije samo mreža računala, nego i velika neformalna zajednica s vlastitim kodeksom ponašanja. Pravila ponašanja na Internetu slična su onima u svakodnevnom životu pa su i na Internetu razni oblici agresivnog i uvredljivog ponašanja te povrede privatnosti neprihvatljivi.


 Više o Internet bontonu:
Internet bonton - pravila lijepog ponašanja na Internetu.


Priručnik za djecu

Priručnik za roditelje


 

Pravila prihvatljivog korištenje interneta

Da bi se djeca što bolje zaštitila u online svijetu i da bismo ih pripremili za rizike na koje mogu naići, treba razgovarati s njima i zajednički osmisliti pravila prihvatljivog korištenja interneta.


Sigurno na Internet

 

 

Na inicijativu Udruge „SB film“ uz potporu Američkog veleposlanstva, a  u suradnji s Policijskom upravom Brodsko-posavskom, Općom bolnicom, Knjižnicom i nekoliko osnovnih škola  pripremljen projekt „Sigurno na Internet“.

Cilj ovog projekta je upozoriti djecu i učenike na opasnosti koje im prijete na društvenim mrežama, te ih uputiti na to, kako oprezno pristupiti internetu, zaštititi se uz poštovanje određenih pravila i izbjeći brojne zamke, kako ne bi postali žrtvom ovako moćnog komunikacijskog sustava.

Tijekom projekta snimljen je 18-minutni dokumentarni film "Sigurno na Internet"  kojeg možete
pogledati online.


 

 

 
 
 
Školski list

 
OTVORENI SAT

INFORMACIJE

OTVORENI SAT

OTVORENI SAT - GLAZBENO OBRAZOVANJE

DOP i DOD

 

 
Raspored zvonjenja:

Prijepodne:
1. sat: 08:00 - 08:45
veliki odmor
2. sat: 08:55 - 09:40
veliki odmor
3. sat: 09:50 - 10:35
veliki odmor
4. sat: 10:45 - 11:30
5. sat: 11:35 - 12:20
6. sat: 12:25 - 13:10
7. sat: 13:15 - 14:00

Poslijepodne:
0. sat: 13:15 - 14:00
veliki odmor
1. sat: 14:10 - 14:55
2. sat: 15:00 - 15:45
3. sat: 15:50 - 16:35
4. sat: 16:40 - 17:25

 
VREMENIK PROVJERA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

 
Anketa
Smatrate li da je potrebno uvesti informatiku kao obvezni predmet od 1. razreda? 
 
 
Korisni linkovi
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 8. 2010.

Ukupno: 432889
Ovaj mjesec: 1943
Danas: 12
 
 > Građanski odgoj i obrazovanje  > Sigurnost na Internetu
CMS za škole logo
Osnovna škola Pavao Belas / Brdovec, Ilije Gregorića 28, HR-10291 10291 Prigorje Brdovečko / os-pavao-belas.skole.hr / ured@os-pavao-belas.skole.hr
preskoči na navigaciju